Kismamák webáruháza és blogja Rólunk SZÁLLÍTÁS/FIZETÉS Kapcsolat
Mindent a baba ágyneműről
Mindent a baba ágyneműről
2021.07.31.

Az első fontos tényező a megfelelő MINŐSÉG kiválasztása. A legtöbb ember számára igenis fontos, hogy a bőrével érintkező anyagok a lehető legjobb minőségből készüljenek. Egy újszülött kis baba esetén ez elengedhetetlen. Leendő gyermekünk számára a lehető legnagyobb kényelmet szeretnénk nyújtani, ezért a kiságyába kerülő dolgoknak a legjobbnak kell lenniük. Kisbabánk bőre még nagyon érzékeny, ezért a lehető legtermészetesebb anyagot kell választanunk számára.

Az általunk kínált baba ágyneműszettek két féle anyagból készülnek. Az egyik oldaluk 100 % pamut anyag, ami tökéletesen szellőzik, és elvezeti a testtől a nedvességet, legyen szó izzadságról vagy bármi másról. A másik oldala úgynevezett minky anyag, ami rugalmas, nagyon finom puha anyag, eredetileg nyomott pontokkal van ellátva, melyek mosásnál sem változnak. Szennytaszító, nem gyűrődő anyag.

A minőséget követően a MÉRET kiválasztása a következő lépés. A baba ágynemű szett méretét tekintve két lehetőség közül választhatunk. Az első, az újszülött méret, ami 90 cm X 120 cm nagyságú takartót jelent és 40 cm X 60 cm nagyságú párnát. A másik lehetőség az óvodai méret, ahol a takaró 100 cm X 135 cm a párna pedig ugyanúgy 40 cm X 60 cm. A baba ágyneműt a baba méreteihez válasszuk. Sokan már az elején a nagy méretet választják, mert hogy úgyis szükség lesz rá. Viszont képzeljük el ahogy újszülött, pár napos csöppségünk a maga kis „52” cm-ével fekszik a kiságyában egy 135 cm hosszú takaróval. (Itt meg is jegyezném, hogy ugyebár a kis ágy hossza 60X120 /70X140 cm. Tehát ez a nagy takaró el sem fér a kiságyban.) Másrészről veszélyes is lehet egy ilyen nagy méretű takaró egy ilyen pici babához. Tehát válasszunk megfelelő méretet.

A megfelelő minőség és méret mellett nagyon fontos az ágynemű TISZTÍTHATÓSÁGA. Termékeink mosógépben 30 ° C-on moshatók kímélő programmal, centrifugálás max. 800 fordulattal. Vasalni tilos.

Mindezeken túlmenően igen is fontos kérdés a szín, a minta. Weboldalunkon sok mesés, vidám mintázat és többféle minky szín közül választhat. Az általunk kínált ágyneműk mintázatának és minky oldalának köszönhetően nincs szükség további ágynemű huzatra, mely sok esetben veszélyes lehet kisbabánkra. Javasoljuk a pamut – minky anyag választását, tehát hogy ne csak pamut anyagból készíttessen ágynemű szettet, hiszen a minky anyag melegsége az őszies, hűvösebb időkben még nagyobb kényelmet nyújt gyermekének.

Mindent a baba ágyneműről