Kismamák webáruháza és blogja Rólunk SZÁLLÍTÁS/FIZETÉS Kapcsolat
Kismamák őszi - téli időben
Kismamák őszi - téli időben
2021.06.24.

Az ősz, a hűvös idő megérkezésével fontos immunrendszerünk megfelelő védelme, a réteges öltözködés stb. Kismamák számára még fontosabb hogy odafigyeljünk. Lássuk mi mindennel védhetjük meg magunkat a bacikkal szemben.

  1. Vitaminfogyasztás

A legfontosabb dolog az ősz beköszöntével, hogy fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt. Számtalan vitamindús gyümölcs elérhető ebben az időszakban, például az alma, körte, őszibarack, szilva, szőlő, áfonya, szeder. A zöldségfélék szintén támogatják az immunrendszert. Fogyasszunk sok hagymafélét, paprikát, paradicsomot, hüvelyeseket, babot, borsót, lencsét, káposztaféléket, karfiolt, brokkolit, tököt, sütőtököt, cukkinit. A természetes vitaminforrások mellett figyeljünk a C illetve D vitamin pótlásra. A csökkenő napsütés következtében ugyanis a magyar népesség több mint 50%-a D-vitamin hiányban szenved.

                                       

 

  1. Pihenés

Bár sokan nem gondolnak rá, de a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás is fontos annak érdekében, hogy megőrizzük egészségünket. A hosszabb ágynyugalom segít, hogy szervezetünk regenerálódni tudjon, ezzel még a gyógyszerek is kiválthatók. Napi 7 – 8 óra alvás javasolt legalább, hiszen a kialvatlan, fáradt szervezet. Fokozottan igaz ez a várandósság időszakában.

                                     

 

  1. Öltözködés

Reggel kimondottan hűvös, hideg van, napközben viszont, ha kisüt a nap, könnyen levesszük a kabátot.  Ősszel nagyon fontos, hogy rétegesen öltözködjünk, és ha süt a nap napközben, csak a legfelső réteget vegyük le. A kismamák igen kedvelt darabjai a vékony felsők, akár garbók, melyre egy kardigán, vagy zakó felvétele a hűvösebb órákban melegíti a hátat és jó szolgálatot tehet ilyenkor. A magas derekú kismama nadrágok kialakításuknak köszönhetően remekül védik az alhasat és a pocak nagy részét, így az kevésbé van kitéve az időjárás viszontagságainak. Weboldalunkon számos kismama nadrág és felső található, melyek kialakításuknak köszönhetően megfelelő védelmeg nyújtanak erre az időszakra.